Wednesday, October 25, 2006

Häätaistelujen aikataulu

1 vuosi - 6 kuukautta ennen: Ei ramboilla:

- Varataan kirkko, ryhmänjohtaja määrää jokaisen pelin linjan.
- Valitaan hääjuhlan muoto, joissain peleissä on suotavaa tehdä paljonkin omia ratkaisuja, usein ei.
- Laaditaan kutsuvieraslista, kysy aina lupa ennen kuin lähdet toteuttamaan.
- Suunnitellaan hääjuhlan tarjoilu. Välillä jotkut päätökset ovat huonoja tai epäreiluja, mutta jos ne kyseenalaistetaan kun pitäisi toimia, mistään ei tule varmasti mitään.
- Varataan hääjuhlan viettopaikka kirjallisesti, oletuksena toimitaan aina vasta ryhmänjohtajan käskystä.
- Varataan hääsviitti. Suunnittele hyökkäyksen pääpiirteet etukäteen kartalla.

4 kuukautta ennen: Ei hötkytä:

- Valitaan kaaso, bestman ja morsiusneidot sekä sulhaspojat. Pidä välit kunnossa (10-15m). Mielummin liikaa kuin liian vähän.
- Kartoitetaan valmiiden hääpukujen valikoimat. Pysy ruodussa. Harjoittele rivissä ja jonossa etenemistä yksinpelissä.
- Varataan hääkuvaaja Jos et tiedä mikä on etenemismuoto, kysy. Jos et tiedä saako ampua, kysy.

3 kuukautta ennen: Johtajaa totellaan:

- valitaan ja varataan vuokrapuvut. Älä valita ryhmänjohtajan päätöksistä.
- Suunnitellaan ja tilataan kutsukortit jne. Ehdotusten aika on briefingissä, rakentavaa kritiikkiä saa esittää jälkeenpäin.
- Otetaan selvää vieraiden majoitusmahdollisuuksista (sukulaiset, hotellit, majatalot sekä niiden yhteystiedot) harkitse ryhmän jakamista tilanteen mukaan; puoliryhmällekin täytyy löytyä pätevä johtaja.
- Tehdään ulkopaikkakuntalaisille vieraille kartta kirkon ja häänviettopaikan sijainneista, suunnistustaito on ensiarvoisen tärkeää. Jos olet eksynyt, älä paljasta sitä ryhmälle.

2 kuukautta ennen: Kommunikaatio:


- Tilataan hääkakku, kirjoita mielummin kuin puhu, jos ei ole hengenlähtö lähellä.
- Haetaan avioliiton esteiden tutkinta, pidä ilmoitukset lyhyinä ja selkeinä mutta kerro riittävästi.
- Valitaan soittajat, sovitaan häävalssi ja muu musiikki. Puheyhteys (voice) on ensisijaisesti johtajan käytössä ja se on pidettävä vapaana ylimääräisestä viestiliikenteestä.
- Vahvistetaan kirkon varaus ja sovitaan papin kanssa harjoituksista sekä vihkikaavasta. Jälleen ryhmänjohtaja määrää linjan, rennommissa peleissä pulistaan hyvinkin vapaasti.
- Sovitaan häämarssit ja virret papin ja kanttorin kanssa. "Tuolta tulee vihuja!" tai "Medic!" ei auta ketään, "SW vihuryhmä 200m" tai "Medic, jalkoihin haavoittunut tien vas puol 30m" tuottaa tulosta.
- Lähetetään hääkutsut. Side channel (sininen teksti) on varattu lähinnä ryhmänjohtajien väliseen viestintään. Näin menettelemällä viestit menevät vain niille joille on tarkoituskin.
- Suunnitellaan hääpäivän ohjelma ja keskustellaan siitä osallisten kanssa. Kuolleet eivät puhu.
- Sovitaan avustajista: kuka palauttaa hääpuvun, astiaston, kuka korjaa hääpaikalta häälahjat ja ylijääneet ruuat, jne. Group channelia käyttämällä ryhmänjohtajasi näkee myös numerosi ja voi helpommin käskyttää.
- Morsiamelle vihkisormus! Pahimmillaan ryhmänjohtaja ei ehdi antaa tulikomentoa ajoissa turhien ilmoitusten takia.

Kuukautta ennen: Älä tapa itseäsi:

- Ostetaan tai pyydetään kaasoa tms. tekemään sormustyyny. Pysy matalana, etene varovasti, tähtää rauhassa ja ammu nopeasti.
- Tehdään opaskyltit hääpaikalle. Tarkkaile ympäristöä, muista tähystyssuunnat.
- Tilataan kampaaja ja suunnitellaan hääkampaus. Älä ota turhia riskejä, ei ole kiire kuolemaan.
- Tilataan meikkaaja ja suunnitellaan meikki. Käytä vain aseita joita osaat käyttää.
- Sovitaan kukkakauppiaan kanssa morsiuskimpusta ja sulhaskukasta, heitä kranaatit mielummin liian kauas kuin liian lähelle.
- Sovitaan kirkon ja hääpaikan koristelusta kirjallisesti. Pysy kaukana liikkuvista ajoneuvoista.
- Tilataan kuljetukset. Älä hyppää liikkuvista ajoneuvoista.
- On aika hankkia huomenlahja. Kuuntele.
- Varmistetaan kaikki varaukset ja pyydetään esimerkiksi ravintolalta pöytäkartta. Tee äänihavaintoja ympäristöstä: vihollisen usein kuulee aikaisemmin kuin näkee.
- Sovitaan morsiusparin auton lainauksesta / vuokrauksesta, sovitaan kuka sen koristelee. Opettele erottamaan aseet ja ajoneuvot toisistaan äänen perusteella.
- Tarkistetaan, että passit, viisumit sekä rokotukset ovat kunnossa häämatkaa varten. Älä jää jälkeen, älä mene edelle.
- Neuvotellaan juhlapalvelun kanssa yksityiskohdista esim. "vihu takana 20m" on suotavaa ilmoittaa ääneen.
- Tarkistetaan vieraslista; soitetaan niille, jotka eivät ole ilmoittaneet tulostaan/esteestään. Jos et tiedä missä muut ovat, kysy. Aina on tiedettävä etenemismuoto, aina on tiedettävä saako ampua, aina on tiedettävä muiden sijainti.
- Anna lista hääkuvaajalle kuvista, joita haluat häissä otettavan. Pidä kuitenkin muodostelmissa näköyhteys muihin taistelijoihin.

Kahta viikkoa aikaisemmin: Älä ammu omia:

- Suunnitellaan istumajärjestys ja tehdään paikkakortit. Jos ryhmiä on useita käytä ensisijaisesti group channelia (vihreä teksti).
- Hoidetaan iho ja hiukset kuntoon Pysähdyttäessä mene polvelle tai maihin.
- Tehdään koemeikki ja kampaus, laukaise ase vain jos olet täysin varma siitä, että tähtäimissä on vihollinen.
- Hääpukujen kenraalisovitus: opettele tunnistamaan omat ja viholliset aseesta, maastopuvun kuvioinnista, kypärän muodosta.
- Sovitaan hääpäivän työnjako ja tehdään siitä lista. Älä ilmoittele turhaan vihuista hiiren oikeaa painelemalla, ilmoitukset tukkivat koko radioliikenteen.
- Noudetaan kaiverrettu vihkisormus. Jos otat käyttöösi vihollisen aseen (esim. vaihdat AK-47:n m16:teen), ilmoita Muuten tulet itse ammutuksi vihollisena.
- Hankitaan vieraskirja häihin. Älä tapata ryhmää kaavamaisuudella.

Viikkoa ennen: Älä whinetä:


- Käydään kenraaliharjoituksissa kirkossa. Pelit kestävät niin kauan kuin ne kestävät.
- Harjoitellaan häävalssia joskus minuutin, joskus yli tunnin.
- Sovitaan morsiamen ja sulhasen kuljetuksista hääpäivänä, jos odotat uuden pelin alkua, voit ilmaista olevasi paikalla, mutta älä valita jos peli kestää.
- Ostetaan sukat, nenäliinat jne. jos et jaksa odottaa, olet vapaa poistumaan.
- Varmistetaan hääsviitin ja muiden tilojen varaukset. Älä floodaa odottaessasi, irc on sitä varten.

Paria päivää ennen: Älä idlaa:

- Sulhanen käy parturissa. Kullakin ryhmänjohtajalla on oma tyylinsä, joka hioutuu sitä mukaa kun kokemusta kertyy. Opi virheistäsi, ota palaute vastaan hyvillä mielin.
- Tarkastetaan vielä kerran kaikki yksityiskohdat, jos sinut on potkittu servulta, kun olet idlannut liian kauan, älä whinetä.
- Kerätään voimia kun odotat seuraavan pelin alkua, älä poistu pitkiksi ajoiksi koneen äärestä.
- Pakataan vaatteet hääyötä ja häämatkaa varten, otetaan esille passit ja matkaliput sekä vaihdetaan valuuttaa. Tylytä kun siihen on aihetta. Joskus se on paikallaan, mutta muista että kukaan ei jaksa kuunnella aiheetonta meuhkaamista.

Hääpäivänä: Älä tipu.

- Noudetaan morsiuskimppu, sulhaskukka ja muut kukat. Vilkuile välillä peliä tai vähintään irciä, niin olet valmiina, kun uusi peli alkaa.
- Kaaso ryhtyy pukemaan morsianta hyvissä ajoin, muualla puetaan pienet morsiusneidot ja sulhaspojat. Asiat menevät yleensä pieleen. Älä hätäänny, vaan sopeudu tilanteeseen ja vaihda taktiikkaa tarpeen mukaan.
- Mennään ajoissa hääkuvaan, muista vihkisormus mukaan, ettei tule sormuksetonta hääkuvaa!!! Mainitse, jos menet käymään esim. tupakalla.
- Otetaan sormus ja sormustyyny mukaan kirkkoon, mieti miten itse puolustaisit kohdetta.
- lähdetään ajoissa vihkipaikkaan, edetessä tarkista välillä, että kaikki ovat mukana.
- Bestman on sulhasen tukena sakastissa Jos olet admin, loggaa ulos kun kuolet ja peliä on vielä jäljellä, jos et aio seurata peliä koko ajan.
- Kaaso on morsiamen tukena morsiuskammarissa, mieti mitä teet sitten kun teidät kohta väijytetään.
- Kävellään alttarille ja sanotaan TAHDON! Jos tiput, varmista ettei sinulta puutu mitään addonia ennen kuin yrität servulle uudestaan.[Hääjärjestelyjen aikatalu meets LLD Kyllikki, Tactics, taistelijan opas & Ryhmänjohtajan opas]

No comments: